Варненският окръжен съд наложи доживотна присъда на 35-годишен мъж за убийство,

...
Варненският окръжен съд наложи доживотна присъда на 35-годишен мъж за убийство,
Коментари Харесай

Затвор до гроб за работник, убил с чук свой колега

Варненският областен съд наложи доживотна присъда на 35-годишен мъж за ликвидиране, осъществено с особена свирепост, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда. Петчленният състав го намира за отговорен и за това, че е работил при изискванията на рисков рецидив. Съдът почита предявените цивилен искове от майката и сестрата на убития, като той би трябвало да им заплати по 150 000 лв. обезщетение.

Престъплението е осъществено на 12 февруари 2021 година Тогава подсъдимият е бил поканен на посетители в дома на 51-годишен негов прочут в квартал „ Владислав Варненчик “. Двамата работели дружно по строителни обекти. Според съдебно-медицинската експертиза домакинът е погубен посредством 17 удара с чук в главата. След убийството, на 13 февруари към обяд, подсъдимият изнесъл от жилището на жертвата тв приемник, поръчал е такси и го е занесъл в заложна къща. По-късно се е върнал в жилището и изнесъл още движимости – втори тв приемник, мобилен телефон, портативен компютър, които също опитал да продаде.

На 14 февруари близки на убития са подали сигнал в полицията, че не могат да се свържат със своя родственик. Малко по-късно полицията арестува посочения за палач. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР